Phone
İletişim
Numarası

216 348 92 50

media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
Günümüzün favori egzotik tatil destinasyonu Zanzibar, insanı baştan çıkaracak birçok özelliğe sahip. Afrika ana karasından 50 km uzaklıktaki Zanzibar etkileyici tarihi geçmişi, muhteşem sahilleri, kendine has flora ve faunası, güleryüzlü misafirperver insanıyla sizi kendine bağlayacak bir yer.


Rüyalarınızda yaşayan gizemli Zanzibar size çok uzakta gibi görünse de aslında tam da yanıbaşınızda.

 

ZANZİBAR ADASI

ÖZELLİK: Güneş, beyaz pudra şekeri kum, turkuaz deniz, tropik, egzotik, baharat, gelgit olayları, mercan, balayı

NEREDE:

Doğu Afrika: Afrika kıtasının doğu kıyısında yer alan Tanzanya’nın 50 km açıklarında Hint Okyanusu’nda yer alan bir adadır. Zanzibar Adası ve ona bağlı Pemba Adası; iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde Tanzanya’ya bağlı özerk bir bölge.

NASIL GİDİLİR:

 THY ile haftanın 3 günü İstanbul üzerinden direk uçuş                    Uçuş süresi: yaklaşık 7.5 - 8 saat

 Diğer havayolları ile Dar Es Salaam üzerinden local havayolu ile


NE ZAMAN GİDİLİR:     

Aralık sonu – Mart başı:   en sıcak dönem ve nemli, uygun, ortalama sıcaklık 32 – 33 derece

Mart, Nisan, Mayıs sonu: yağmur dönemi, ortalama sıcaklık 29 – 30 derece

Haziran – Ekim sonu: uygun dönem, nem oranı daha düşük, ortalama sıcaklık 28 derece

Kasım - Aralık ortası: hafif yağışlı dönem, bazı plajlar için uygun fakat sıcak 30 - 32 derece


VİZE VAR MI:

Türk vatandaşları kapıda Tanzanya vizesi alıyor. Vize ücreti 50 USD.

İDEAL KALIŞ SÜRESİ:

1 hafta.

Eğer 10 günlük izninize safari de sığdırmayı planlıyorsanız Zanzibar’ı 3-4 güne indirebilirsiniz.

SAĞLIK:

Sıtma: Sıtma tehlikesi (yaygın olarak P. falciparum'a bağlı) yıl boyunca tüm ülkede 1800 metrenin altında mevcuttur. Sıtma riski bölgelere seyahatte sivrisinek ısırıklarına karşı önlemlere ilave olarak, sıtmaya karşı ilaç kullanılması önerilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için https://www.seyahatsagligi.gov.tr yi ziyaret ediniz.

Sarıhumma: Türkiye’den direk uçuşlarda sarıhumma aşısı mecburiyeti bulunmamaktadır. Ancak birleşik Tanzanya Cumhuriyeti, Sarıhumma hastalığının görüldüğü bir ülkeden gelen 1 yaşın üzerindeki tüm yolculardan ve Sarıhumma hastalığının görüldüğü bir ülkenin havalimanından transit geçişi 12 saatten fazla süren yolculardan  Sarıhumma aşısı ile aşılandığını gösteren uluslararası aşı sertifikası istemektedir. 

Ayrıntılı bilgi için https://www.seyahatsagligi.gov.tr yi ziyaret ediniz.

ZANZİBAR’A NEDEN GİTMELİYİM:

  • Tropikal cennet: bembeyaz, pudra şekeri yumuşaklığında kumsallar, turkuaz sular
  • Türkiye’de kış iken yaz tatili yapmak / hayalinizdeki balayını yaşamak: Kışın soğuğunda deniz kum güneş tatili arayanlar için Zanzibar biçilmiş kaftan. Güney yarım kürede yer alan ada kışın aralık-şubat döneminde en güzel zamanlarını yaşıyor. Bu dönemde Türkiye’de kar yağışı ve soğuklar hakim iken Zanzibar’da ortalama 35 derece sıcaklar hüküm sürüyor.
  • Baharat kokulu ada: Adanın tropik iklimi ve toprağın verimliliği sayesinde zencefil, kimyon, tarçın, vanilya, biber gibi çeşitli baharatların üretimi yapılıyor adada. Kakao meyvesini, Karanfil ağacını, vanilya bitkisini, papaya meyvesini, kahveyi ve muzu dalında görebiliyorsunuz.
  • Huzur ve sakinlik: Hakuna Matata, Svhali dilinde "Sıkma canını, problem yok" anlamında kullanılıyor... Zanzibar’da en çok duyacağınız cümlelerden biri bu. Gerçekten de burası gerilimsiz, rahat, sıcak bir yer; Afrikalı gibi değil.
  • Hint Okyanusu ve Gel-git deneyimini yaşamak: Kıyılar %99 oranında düz ve sığ bir yapıya sahip olduğundan, gel-git in etkisi de bir o kadar fazla görülüyor. Genellikle çekilen deniz suyunun geri gelmesi 6- 7 saati buluyor. Zanzibar’ı çekici kılan en önemli özelliği bu değişken ruh hali. Sular geri çekildiğinde capcanlı bir deniz yatağı ortaya çıkıyor. Minik yengeçler gayretle kumda delik açıyorlar, su birikintilerinde kalan balıklar ve çeşitli deniz canlılarını keşfetmek için eğlenceli bir gezintiye çıkabiliyorsunuz.
  • Farklı bir tatil deneyimi, adadaki doğal yaşam: Zanzibar halkı yalnızca deniz kenarında yaşamıyor, geçimini de denizden sağlıyor. Balıkçılar Dhow adı verilen yelkenli tekneleriyle denize açılıyorlar. Son senelerde özellikle doğu sahillerinde, kırmızı deniz yosunu çiftlikleri de bölge halkının, yoğun olarak da kadınların geçim kaynağı haline gelmiş. Bu deniz yosunu gıdadan kozmetiğe kadar birçok alanda hammadde olarak kullanılıyor.
  • Tarih ve Kültür: Adanın başkenti Stone Town; Unesco Dünya Mirası listesinde yer alır.


Plajlarfarklı bölgeler, plaj özellikleri ve konaklama tesisleri ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Heyecan Turizm ofisimizden öğrenebilirsiniz.

Kuzey:             Nungwi, Kendwa

Kuzeydoğu:     Muyuni, Matemwe, Pwani Mchangani, Kiwengwa, Pogwe

Güneydoğu:    Michamwi Yarımadası, Bweju, Paje, Jambiani

Önemli  bilgiler:

  • Ana dilleri Swahili. İngilizce yaygın olarak kullanılıyor. Tabelalar Latin alfabesi.
  • Ada nüfusunun % 97 si Müslümandır, geriye kalan % 3’ lik bölüm hıristiyandır.
  • Ada halkının çoğunluğu müslüman olduğundan, plaj bölgesi dışında, başkentte veya köylerde dolaşırken uygun kıyafetler önerilir.
  • Para birimleri Şilin’dir. Mümkünse Dolar değil Şilin kullanın.
  • Trafik soldan akıyor.
  • Geçim kaynakları: balıkçılık, tropikal meyve tarımı, baharat, kırmızı deniz yosunu ve turizm.
  • Adının Persler’den geldiği söylenen Zanzibar Farsça “Zangi-bar / Siyahların Sahili” anlamına geliyor. Aslında Zanzibar, Unguja, Pemba, Chunga, Chumbe ve Mnemba takımadalarının ortak adı. Bu adalardan en turistik olanı Unguja günümüzde Zanzibar olarak anılıyor.
  • Zanzibar, 1800’lü yıllarda Umman Sultanı’nın hakimiyetindeyken deniz ticareti geliştirilmiş ve ada baharat merkezi haline getirilmiştir.
  • Hint, Arap ve Svahililer’in bir arada yaşadığı adanın başkenti Stone Town, 2000 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne katılarak koruma altına alınmıştır.
  • Heryerde kilometrelerce uzayan bembeyaz kumsal mevcut değil. Farklı bölgelerle ilgili ayrıntılı bilgi için Heyecan Turizm ofisimizden bilgi alabilirsiniz.
  • Zanzibar’da yüzmek yalnızca deniz suyu seviyesinin yüksek olduğu saatlerde mümkün. Geri kalan saatlerde deniz yatağında eğlenceli bir geziye çıkabilir, ya da otelinizin lüks havuzunda vakit geçirebilirsiniz.
  • Zanzibar’da deniz heryerde kumluk olmayabilir. Bazı plajlarda denizin dibinde mercanlar olabileceğinden yanınıza deniz ayakkabısı almanız tavsiye edilir. Farklı bölgelerle ilgili ayrıntılı bilgi için Heyecan Turizm ofisimizden bilgi alabilirsiniz.

Aktiviteler:

  • Stone Town Merkez: Baş kentin daracık sokaklarında tarihin ve kültürün izini sürün. Umman Sultanlığı döneminden kalma sarayları görün.  Meşhur Zanzibar kapılarının ve taş evlerin fotoğraflarını çekin.
  • Zanzibar Baharat Turu: Baharat çiftliklerinde her türlü baharatın hikayesini dinleyin, egzotik meyvelerin tadına bakın.
  • Yunus Turu: Adanın güneyindeki Kizimkazi sahilinde yunuslarla yüzün
  • Jozani Chawaka Ulusal Parkı: Adada endemik bir tür olan “Red Colobus maymunları” yaşıyor. Bu maymunlar Zanzibar’a özel olduğundan dünyada görebileceğiniz tek yer burasıdır
  • Slave Cave (Köle mağarası): Adanın kuzeyindeki ünlü Nungwi bölgesi yakınlarında bulunuyor. 1800’lü yıllarda köleleri kaçırmak için kullanıldığı söyleniyor.
  • Prison Adası: Dev kara kaplumbağlarına ev sahipliği yapan bu adaya yarım günlük turla gidiliyor.
  • Şnorkeling: Şnorkel için en ideal yer Stone Town açıklarındaki Chumbe adası
  • Dalış: Adanın kuzey doğusunda yer alan Mnemba Atölü, dalış için ideal
  • Uçurtma Sörfü yapmak: Paje sahilleri özellikle aralık şubat döneminde dünyanın birçok yerinden kitesurf tutkunlarının akın akın geldiği bir destinasyon. 

İlgili Makaleler
İlgili Ürünler
Yorumlar: 0

Yorum yok

Bir Yanıt bırak

Your email address cannot be published. Required fields are marked*