Phone
İletişim
Numarası

216 348 92 50

media
media
media

İzlanda’ya Nasıl Gidilir?

İzlanda'ya Türk Hava Yollarının direk uçuşu bulunmuyor. En uygun  aktarmalı uçuşlar Norveç'in başkenti Oslo'dan ya da Danimarka'nın başkenti Kopenhag'tan  Icelandair, Scandinavian ya da Norvegian Havayollarıyla yapılabilir. Biz  gitmişken Norveç Fiyordlarını da görelim dedik ve  Pegasus Havayollarından  uygun bir  Oslo  gidiş-dönüş bileti alarak işe başladık.  Oslo - Reykavik  uçuşunu da Scandinavian Havayollarından bulduğumuz uygun fiyatlı bir uçuşla birleştirince  beklentilemizin altında uçuş fiyatıyla  İzlanda'daydık. Norveç fiyordları gezimizi  ayrı bir yazımda anlatacağım.
İzlanda'ya Schengen vizesi ile girilebiliyor. Ancak zaten ilk uçuşumuzu İstanbul'dan Oslo'ya yaptığımız ve Oslo'da kaldıktan sonra İzlanda'ya geçtiğimiz için İzlanda'ya girerken ikinci kere pasaport  kontrolü gerekmedi.

 

Havalimanından şehir merkezine...

Keflavik Havaalanı’ndan Reykjavik’e Ulaşım

  • Airport Shuttle: Havaalanından şehre  götüren servislerden iki tanesi  Gray Line  ve Fly Bus. Her iki firmanın servisleri de  her inen uçaktan yaklaşık yarım saat sonra kalkıyorlar. Biletleri havalimanındaki  şirket ofislerinden alabiliyorsunuz.
  • Taksi: Reykjavik, Keflavik Havaalanı arası yaklaşık 50km. İzlanda'da taksiler İstanbul'a göre oldukça pahalı ve  şehir merkezine ulaşmak 400-500TL'yi bulacaktır. Bu noktada bizim düşüncemiz eğer tur ile gelmediyseniz İzlanda'da en uygun yöntem  araba kiralamaktır diyebiliriz.
  • Araba kiralama: İzlanda'nın olmazsa olmazları  Golden Circle turu ve Güney İzlanda turu yapmak istediğinizde aşağı yukarı 1000km yol yapacaksınız demektir. Bu yüzden  İzlanda'ya indiginizde en iyi seçeneğin özellikle  2 kişiden fazlaysanız araba kirlamak olduğu kesindir. Havaalanında  geliş hattında tüm bildiginiz  kiralama firmalarını görebilirsiniz. Son dakikada  araba kiralamak pahalı olabileceği için  biz  İzlanda'ya gelmeden önce  Sixt, Avis, Hertz, Budget ve Europcar gibi firmaların sayfalarını ziyaret ettik ve en uygun fiyat olarak  Sixt'ten bulduğumuz bir aracı kiraladık. 
  • Havaalanındaki Sixt ofisine uğradığımızda oradaki bayan bize sizin Türkiye’den rezervasyon yaptırdığınızı gördük; burada bir Türk arkadaşımız var, size o yardımcı olacak dedi. Birazdan da arkadaşımız geldi.  Hem  arabayı alırken hem de  teslim ederken bize çok yardımcı oldu. Daha ülkeye girerken  bu şekilde ayrıcalıklı bir yardım almak bizi gerçekten mutlu etti.

 

İzlanda’da gezilecek yerler

İzlanda’ya Türkiye’den turla gitmediyseniz ya kendiniz elinizdeki referans kitaplarla ve kiraladığınız arabayla  dolaşacaksınız ya da  Reykavik şehir merkezinde  kolaylıkla bulabileceğiniz  seyahat acenteleri ile görüşerek herhangi bir tura yazılacaksınız. Biz ilkini yaptık. Kendimiz gezelim dedik. Biz araç kiralarken bize önerdikleri  GPS’i almadık çünkü elimizde cep telefonumuza  daha önceden indirdiğimiz  İzlanda yol haritasını kullanmak daha pratik geldi. Üstelik  internete bağlı olmayı gerektirmediği ve  güncel verileri içerdiği için daha mantıklı olduğunu düşündük.

İzlanda büyük bir ülke ve 1 haftalık bir tatilde sadece sınırlı bir bölgeyi gezebilirsiniz. Biz Reykavik civarını gezdik. Rotamız ilk olarak Reykjavik çevresinde İzlanda’nin görmeden olmazlarından Golden Circle turu idi. Golden Circle olarak adlandırılan Altın Çember 300 km’lik bir yolculuğu kapsar. Thingvellir Milli Parkı, Strokkur ve Geysir, Gullfoss Şelalesi, Kerid Krater Gölü gibi Izlanda’nın nefes kesici duraklarını kapsamaktadır. Bu durakların tamamını bir günde görmeniz mümkün ama tadını çıkara çıkara gezmek istiyorum derseniz iki gününüzü ayırabilirsiniz.

 

Geyser: Yerin altından aralıklarla kaynar su veya buhar püskürten kayalara Izlanda dilinde fışkırmak anlamına gelen ‘’Gayser’’ denilmekte. Eğer fışkıran bir gayser görmek istiyorsanız Strokkur Gayzer’inin etrafında 5-10 dakika beklemeniz yeterli. Fışkıran  sular 30 metre yüksekliğe kadar yükselebilmektedir.

 

Thingvellir Milli Parkı: 930 senesinde dünyanın ilk parlamentosunun toplandığı söylenen  bu parkta aynı zamanda Kuzey Amerika ve Avrupa tektonik plakalarının birbirinden ayrıldığı ve yerin üzerinde bulunan dev yarığı görebilirsiniz, Burada Izlanda’nın bir çok yerinde olduğu gibi burada da Game of Thrones’un sahneleri çekilmiştir. Bu fay hattı Silfra bölgesinde su altında devam ediyor. Bu bölgede şnorkel ya da dalış turu alabilirsiniz. Üstelik daldığınız suyu doya doya içebilirsiniz. Bu su, Silfra’ya, 200 yıldır dağlardan aşağıya yeraltından inerek, mineralleri toplaya toplaya ulaşıyor.

 

Gulfoss şelalesi :  İzlanda’da nereye gitsaniz karşınıza bir şelale çıkıyor. En ilgi çekici olanlarından biri Gulfoss şelalesi.

  • Oct 05, 2016
  • Yorumlar: 0
Yorumlar: 0

Yorum yok

Bir Yanıt bırak

Your email address cannot be published. Required fields are marked*