Phone
İletişim
Numarası

216 348 92 50

media

OHAL sebebiyle yurtdışı çıkışlarda uygulanmaya başlanan prosedürlerde elimize ulaşan ilk bilgilendirmeleri aşağıda bilgilerinize sunarız. 
Aşağıdaki tüm bilgilendirmelere karşın yurtdışı çıkışlarının tamamen pasaport polisinin idaresinde olduğunu ve farklı uygulamalar olabileceğini hatırlatmak isteriz.
Tüm misafirlerimizin konu ile ilgili bilgilendirilmelerini önemle rica ederiz.
 
*Normal pasaportlu misafirlerimizin pasaport kontrolünden geçerken yanlarında e-Devlet’ten alınmış güncel SGK dökümlerini bulundurmaları tavsiye edilmektedir. Bunun amacı kişinin kamu çalışanı olmadığını göstermektir. Ayrıca ilaveten işyeri kimliği ve o işyerinde çalıştığına dair bir dilekçe de faydalı olacaktır. Öğrencilerin ise yanlarında öğrenci belgelerini bulundurmaları tavsiye edilmektedir. 
*Emekli ya da Bağkur’a bağlı misafirlerimizin yanlarında SGK dökümünün olması istenmektedir. 
*Kamu çalışanı misafirlerimizin yanlarında mutlaka çalıştığı kuruma ait bir yazı ve yazıda da "yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur"  ibaresinin yer alması gerekmektedir. İşyeri yazısında bu ibare yer almayanların uçuşuna izin verilmeyeceği belirtilmektedir. Kamu çalışanlarının yurtdışı çıkışı belirtildiği gibi pasaport polisinin insiyatifindedir. 
*Yeşil pasaportlu olup aktif olarak kamuda çalışan misafirlerimizin havalimanlarında öncelikle “vize ihlal bölümüne” (Atatürk Havalimanı’nda G kontuarının arkasında bulunmaktadır) gitmeleri gerekmektedir. Burada GBT araştırması yapıldıktan sonra seyahat edecek kişilerden bilet, pasaport ve çalıştığı kurumdan alınmış"yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur" yazısının ıslak imzalı hali istenmektedir. İşyeri yazısında bu ibare yer almayanların uçuşuna izin verilmeyeceği ısrarla belirtilmektedir. Tüm evraklar tam ise, uçuşa izin verilmektedir.  
*Yeşil pasaportlu emekli misafirlerimizin yine önce “vize ihlal bölümüne” gitmeleri ve pasaport ile birlikte biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. GBT araştırması sonucunda herhangi bir sorun yok ise uçmalarına izin verilmektedir. 
*Asker emeklilerinin GBT'si için ayrı bir bölüm ile iletişime geçilmekte ve yapılan araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmaz ise uçmalarına izin verilmektedir. 
Yurtdışı çıkış işlemleri tamamen pasaport polisinin idaresindedir ve bu uygulamalar her an güncellenebilmektedir. Tüm bu prosedürler vakit alan işlemler olduğundan, yolcularımızın havaalanına mutlaka uçuşlarından en az 5 saat önce gitmelerini önemle tavsiye ederiz.  

Yorumlar: 0

Yorum yok

Bir Yanıt bırak

Your email address cannot be published. Required fields are marked*